Dezynfekcja
Jak zwalczyć szkodliwe bakterie, wirusy czy grzyby?
My znamy odpowiedz!
Dezynfekcja jest to działanie mające na celu maksymalne zmniejszenie liczby drobnoustrojów w odkażanym miejscu. Niszczy ona formy wegetatywne mikroorganizmów i pozostawia odkażane powierzchnie bezpieczne dla życia i zdrowia.
Dezynfekcja, w przeciwieństwie do antyseptyki dotyczy przedmiotów oraz powierzchni użytkowych.
Wykonujemy zabiegi dezynfekcji produktów spożywczych warzyw i owoców, w obiektach po powodziach bądź zalaniach, w pomieszczeniach sanitarnych w tym salach chorych, w gabinetach lekarskich, w miejscach użyteczności publicznej, w pomieszczeniach po zgonach, w pojazdach, magazynach, obiektach inwentarskich, chłodniach, a także pomieszczeniach z klimatyzatorami itp, – skutecznie zwalczając wirusy, bakterie i grzyby.
Stosując metody chemiczne, środki dobiera się indywidualnie do specyfiki problemu.
Duży wpływ na skuteczność dezynfekcji ma w szczególności:
–rodzaj dezynfekowanej powierzchni
–stężenie czynnika
–jego formulacja
–czas działania
–temperatura i inne.