Dezynfekcja

Jak zwalczyć szkodliwe bakterie, wirusy czy grzyby?

My znamy odpowiedz!

Dezynfekcja jest to działanie mające na celu maksymalne zmniejszenie liczby drobnoustrojów w odkażanym miejscu. Niszczy ona formy wegetatywne mikroorganizmów i pozostawia odkażane powierzchnie bezpieczne dla życia i zdrowia.
Dezynfekcja, w przeciwieństwie do antyseptyki dotyczy przedmiotów oraz powierzchni użytkowych.

Wykonujemy zabiegi dezynfekcji produktów spożywczych warzyw i owoców, w obiektach po powodziach bądź zalaniach, w pomieszczeniach sanitarnych w tym salach chorych, w gabinetach lekarskich, w miejscach użytecznoœści publicznej, w pomieszczeniach po zgonach, w pojazdach, magazynach, obiektach inwentarskich, chłodniach, a także pomieszczeniach z klimatyzatorami itp, – skutecznie zwalczając wirusy, bakterie i grzyby.

Stosując metody chemiczne, œśrodki dobiera się indywidualnie do specyfiki problemu.
Duży wpływ na skutecznoœść dezynfekcji ma w szczególnośœci:

rodzaj dezynfekowanej powierzchni
stężenie czynnika
jego formulacja
czas działania
temperatura i inne.